Agenda

Meeleef-week

Van 9-14 oktober is er een meeleef-week voor iedereen die geïnteresseerd is in het gemeenschapsleven in het Noëlhuis. Meer informatie hier.

Gebedsvieringen
Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur. Speciale vieringen zijn er op:
– Woensdag 11 oktober: viering rond Thich Nhat Hanh (1926), Vietnamese boeddhistische  monnik, dichter en vredesactivist.
– Woensdag 22 november: viering rond Eberhard Arnold (1883 – 1935), Duitse theoloog, schrijver, stichter van de Bruderhof. De Bruderhof is een internationaal netwerk van christelijke, anabaptistische gemeenschappen die geweldloosheid en gemeenschap van goederen hoog in het vaandel heeft staan.

Dorothy DAY Festival
Een festival met achtergronden, film, muziek en discussie in de geest van Dorothy Day. Thema: massa-vernietig-eens-wapens. Eén hele dag over wapenhandel en oorlogsindustrie en wat daar uit voortkomt. Datum en tijd: zaterdag 14 oktober, van 9:30 tot 21:00 uur. Zie ‘Dorothy DAY‘ voor meer informatie en een programma.

Ronde Tafel Gesprekken
De roundtables zijn om 19:30. Thema’s:
– Donderdag 16 november: Open grenzen / Voorbij Fort Europa

Films
De films zijn om 19:30.
– Vrijdag 8 september: The Good War and Those Who Refused to Fight It (Judith Ehrlich), Documentaire over gewetensbezwaarden in de USA die niet in WO II wilden vechten.
– Vrijdag 13 oktober: preview night DAY-festival met films over wapenhandel en oorlogsindustrie o.a. Shadow World (Johan Grimonprez) – documentaire over de internationale wapenhandel en de verwevenheid met de politiek.
– Vrijdag 27 oktober: The Other Side of Hope (Aki Kaurismaki, maker van Le Havre) – Een jonge Syrische vluchteling belandt in Helsinki. Met grote hoop voor een betere toekomst, probeert hij politiek asiel te verkrijgen, maar duikt noodgedwongen in het illegale circuit.
Boeken
De leesclub is om 19:30.
In het najaar bespreken we enkele van de favoriete Russische schrijvers van Dorothy Day.
– Donderdag 21 september: Dostojevski – De gebroeders Karamazov (ook van harte welkom als het niet gelukt is het boek(helemaal) te lezen)
– Vrijdag 15 december: Tolstoi – titel nog niet bekend.
Let op: de leesclub komt niet in het Noëlhuis bijeen, maar bij Wanda en
Gerritjan Huinink: Gersthove 18, 1112 HP Diemen.

 

Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafel gesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?"

Dorothy Day

↓ Toekomst ↓