Agenda

Gebedsvieringen

Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur. Speciale vieringen zijn er op:

  • woensdag 30 januari: viering rond Simone Weil (1909 – 1943), Franse filosofe, activiste en mystica.
  • woensdag 20 maart: viering rond Viola Liuzzo (1925 – 1965), burgerrechtenactiviste,  vermoord door de Ku Klux Klan.
  • woensdag 24 april: viering rond Dorothee Sölle (1929 – 2003), Duitse Lutherse theologe voor wie geloof en politiek niet te scheiden waren.
  • woensdag 5 juni: viering rond Gabrielle Bossis (1874 – 1950), Franse actrice en mystica.

Wakes en acties

Sinds november 1993 waken wij bij het grensgevang op Schiphol. Nu zijn (bijna) alle onschuldig gevangen zittende migranten en vluchtelingen naar Rotterdam gebracht. Zondag 9 september was de laatste wake! Hoe verder? We nemen de tijd om na te denken over een vervolg. Ondertussen sluiten we ons waar mogelijk aan bij de maandelijkse wakes bij Detentiecentrum Zestienhoven (Rotterdam). Elke 1e zondag van de maand is er van 16.00-17.00 uur een wake voor het hek van Detentiecentrum Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam.

Ronde tafels: gesprekken

  • vrijdag 22 februari 2019: Jim Forest gaat met ons in gesprek over spiritualiteit en activisme. Met welke insteek voeren we actie? Hoe gaan we om met acties die geen of niet direct effect hebben? Hoe wegen we verschillende vormen van actievoeren?
  • vrijdag 12 april 2019: gesprek over LGBTI-activisme in migrantengemeenschappen. Iemand van Stichting Out & Proud zal onze gast zijn.
  • donderdag 9 mei 2019: gesprek over bevrijdingstheologie met als gast Jorge Castillo Guerra, universitair docent Wereldchristendom en Interreligieuze betrekkingen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ronde tafels: film

  • vrijdag 25 januari 2019: Accidental Anarchist (Engeland, 2017) – Na veertien jaar op het hoogste niveau van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken verliet Carne Ross de politieke arena. Hij begon in deze documentaire aan een buitengewone zoektocht naar nieuwe vormen van sociale en politieke organisatie in de Verenigde Staten, Europa en Syrië. Een inspirerende reis naar de mogelijkheden van een betere samenleving.
  • vrijdag 29 maart 2019: Leviathan (Rusland, 2014) – Arbeider Kolya  weigert zijn ouderlijk huis te verkopen aan de corrupte burgemeester. Verzet lijkt zinloos, want ook politie, justitie en zelfs de kerk kiezen de kant van de burgervader. Leviathan is een satire op het huidige Rusland, waar boeven en opportunisten de dienst uitmaken en de bevolking zich steeds meer van de machthebbers afwendt.

Ronde tafels: boeken

  • vrijdag 21 juni 2019: We lezen over het Personalisme, een filosofische stroming die een belangrijke inspiratiebron was voor Peter Maurin. We lezen teksten van onder andere Emmanuel Mounier. De reader is april 2019 beschikbaar via het Nöelhuis. De leesclub is bij Gerritjan en Wanda: Gersthove 18, Diemen.

Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafel gesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?"

Dorothy Day

↓ Toekomst ↓