Catholic Worker beweging

Het Jeannette Noëlhuis is onderdeel van de Catholic Worker beweging. Deze beweging begon in de jaren dertig van de vorige eeuw in Amerika met de Franse filosoof Peter Maurin en de journalist Dorothy Day. Vanuit hun diepgewortelde geloofsovertuiging en anarchistische inslag begonnen zij een nieuwe krant: ‘The Catholic Worker’. Daaruit ontstond een beweging met veel huizen van gastvrijheid, waar de allerarmsten en gemarginaliseerden welkom waren. In 1988 kwam de inspiratie de oceaan over en begon in de Amsterdamse Bijlmer het Noëlhuis. Dit is niet de enige Catholic Worker gemeenschap in Europa. De Europese Catholic Worker bijeenkomsten vinden meestal in mei afwisselend in Duitsland of Engeland plaats. Als je wilt komen, neem dan contact met ons op.

In Amsterdam komen de Catholic Workers een aantal keer per jaar bij elkaar voor bezinning en de voorbereiding van acties. Wilt u een keer meedenken, neem dan contact op met het Noelhuis.

euro cw group foto(1)

Er zijn bijvoorbeeld gemeenschappen in:

Meer informatie over de doelen van de Catholic Worker beweging is te vinden op de Amerikaanse website (catholicworker.org), en op de website van de Europese Catholic worker (eurocatholicworker.org).

RKK over Dorothy Day: rkk.nl/abc/detail_objectID746137.html
documentatie over Dorothy Day: https://goo.gl/2YE8vN

christ of the breadlines

Voor een verslag van de reis van Frans Zoer langs Catholic Worker gemeenschappen in de USA, klik hier.

Een ludieke beschrijving van de beweging, met plaatjes en informatie kunt u hier downloaden (2MB).

Waar de volgende Europese Catholic Worker gathering plaats vindt kunt u hier lezen.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓