Allerzielen 2016

allerzielenHerdenking van de duizenden omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen

In de week van Allerzielen, op zondag 6 november 2016, vindt op de steiger voor museum De Hermitage in Amsterdam een herdenking plaats van de omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.

 

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’ s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. In 2014 en 2015 waren er meer dan 3.000 per jaar te betreuren en in 2016 was het aantal doden eind juni al 3000. Het gaat om mensen die meestal naamloos, in stilte sterven. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd zodat zij niet vergeten worden.

Voorprogramma

Voorafgaand aan de herdenking is er op de zolder van de Protestantse Diaconie in de Van Limmikhof (enkele minuten lopen van de Hermitage) een voorprogramma. Sebastiaan van der Zwaan (directeur Justice & Peace Nederland) zal informatie geven over de laatste ontwikkelingen in het Europese migrantenbeleid. Geesje Werkman (beleidsmedewerker vluchtelingen Kerk in Actie) zal vertellen over haar laatste bezoek aan Lampedusa.

Programma

15.15 uur: Inloop, zolder van de Protestantse Diaconie, Nieuwe Keizersgracht 1A

15.30 uur: Welkom

15:35 uur: Inleiding door Sebastiaan van der Zwaan (Justice & Peace)

15.50 uur: Interview met Geesje Werkman (Kerk in Actie)

17.00 uur: Start oecumenische herdenking op steiger voor de Hermitage, met medewerking van ds Janneke Stegeman (theoloog van het jaar)

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met de Protestantse Diaconie Amsterdam: Hanneke van Bezooijen, 06 24 2 204 49, of met de Catholic Worker Amsterdam: Gerard Moorman, 06 81 6 732 63

www.allerzielen.eu

en het facebook event

De herdenking wordt georganiseerd door Kerk in Actie, Justice and Peace Nederland, het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam en Catholic Worker Amsterdam.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓