Dorothy DAY – Boekpresentatie

Let op: gewijzigde locatie! Augustinuskerk, Postjesweg 123 Amsterdam

 

Zaterdag 28 november 2020 van 13.00 tot 17.00 uur

Symposium en boekpresentatie van Alles is genade, de Nederlandse vertaling van de biografie over Dorothy Day.

Met sprekers, presentaties, muziek van de The Lost Daughters of Eve en een afsluitende borrel.

sprekers:

  • Kate Hennessy (Engels) via videolink
  • Jim Forest (Engels) via videolink
  • Bisschop Mgr. Jan Hendriks

waar: Augustinuskerk, Postjesweg 123 in Amsterdam 

aanmelden: https://stadskloosterlaverna.nl/activiteit/dorothy-day-zat-28-november-2020

bijdrage: wat u kunt missen

Dorothy Day (1897-1980) is moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze was pacifist, anarchist en tegelijkertijd een vrome katholiek, die dagelijks de mis bezocht. Haar turbulente leven stond in het teken van activisme en contemplatie, radicale gastvrijheid en solidariteit met de allerarmsten.

Dit jaar verschijnt haar biografie, geschreven door Jim Forest, in het Nederlands, onder de titel Alles is genade. De uitgave van deze vertaling lijkt op het juiste moment te komen. In 2012 werd Dorothy Day voorgedragen als kandidaat voor een heiligverklaring. En toen paus Franciscus in 2015 het Amerikaanse congres toesprak, noemde hij haar als een van de groten in de Amerikaanse geschiedenis, naast Abraham Lincoln, Martin Luther King en Thomas Merton. Het leven van Dorothy Day heeft veel mensen geïnspireerd en in beweging gezet. De door haar opgerichte Catholic Worker-beweging is actief tot ver buiten de Verenigde Staten, en is ook hier in Nederland vertegenwoordigd. Tegelijkertijd was Dorothy Day hoogst controversieel, en stond ze met haar standpunten regelmatig lijnrecht tegenover de bisschoppen van haar tijd. Met name haar principiële pacifisme werd niet door iedereen in dank afgenomen. Genoeg redenen om haar ideeën en haar levensverhaal serieus te nemen.

Op zaterdag 28 november wordt Alles is genade gepresenteerd. Via een videoverbinding gaan we in gesprek met de auteur Jim Forest en met Kate Hennessy, de kleindochter van Dorothy Day. Bisschop Jan Hendriks zal het allereerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. De muziek zal worden verzorgd door de Catholic Worker band The Lost Daughters of Eve.

We gaan proberen om deze heugelijke middag live te streamen. Meer info t.z.t.op de website!

Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. Mogelijk komt er een wachtlijst voor als de maatregelen meer mensen toestaan. In dat verband is het ook fijn als u zich weer afmeldt als u onverhoopt verhinderd bent om te komen.

 

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓