Keuken

Vrede en gerechtigheid

 

ecce homo

Jezus ging naar Jeruzalem om te getuigen voor vrede en gerechtigheid en wist dat hij daarvoor zou worden opgepakt en veroordeeld.

dorothy

Dorothy Day, mede oprichtster van de Catholic Worker beweging, wist zich door God geroepen om regelmatig te getuigen voor vrede en gerechtigheid, wetende dat ze daarvoor het gevang in zou moeten.
RKK over Dorothy Day: rkk.nl/abc/detail_objectID746137.html
documentatie over Dorothy Day: https://goo.gl/2YE8vN

nucleair

Er zitten bijna altijd wel Catholic Workers in het gevang wegens getuigenissen voor vrede en gerechtigheid (kijk op www.nuclearresister.org om te zien wie er nu gevangen zitten).

Frits woensdrecht

Frits ter Kuile zat als dienstweigeraar en vredesactivist ook een aantal keer gevangen. Het radicale christenanarchistische & pacifistische aspect van de Catholic Worker beweging resoneerde in zijn hart en in 1996 kwam hij de kerngroep van het Noëlhuis versterken.

susan

Daar woonde Susan van der Hijden al die met de Engelse priester Martin Newell een ploegschaaractie deed. Zij hamerden op een vrachtwagen die speciaal gebouwd was voor het transport van kernkoppen en wachtten rustig op hun aanhouding. Ook hun proces en het jaar gevangenis gebruikten ze om te getuigen voor vrede zonder (kern)wapens.

EADS

Maar meestal getuigen we ‘gewoon’ voor vrede en gerechtigheid, zonder opgepakt en veroordeeld te worden. Zo doen we elk voorjaar mee aan de demonstratie bij de aandeelhoudersvergadering van (kern)wapenbouwer Airbus.

buchel123

Onlangs waren we van de partij bij een 24 uurs muziekblokkade bij vliegbasis Buechel om te pleiten voor het opruimen van de daar gelegerde oude kernwapens en te protesteren tegen de komst van nieuwe kernbommen naar Europa.

Allerzielen

Op Allerzielen, 2 november, herdenken we elk jaar de overledenen aan de Europese buitengrenzen.

works of mercy hospitality 1

We hopen dat ook ons dagelijks gastvrij samenleven met geïllegaliseerden een getuigenis mag zijn.

eend_JC

Voor onze wakes bij het Justitieel Complex op Schiphol, klik hier.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓