viering & vuur


Ahoi!

De Gunera ontwaakt, de roep van de Kieviet klinkt en op zaterdag 23 maart is het bijna volle maan: genoeg redenen voor een bijna volle maan vuurtje met wild church viering.

Het vuurtje brandt vanaf 16:30 uur.

De viering is even na vijven. Beitske begeleidt ons op de viool. We kunnen o.a. twee aan twee uitwisselen over onderstaande vragen (met dank aan Merle).

Je kan natuurlijk ook later komen genieten van vuur, gezelschap, soep met brood en wat ieder zo al meeneemt om te delen.

Breng ook een soepkom, bord, bestek en beker mee. Voor kinderen zijn jassen die niet al te makkelijk vlam vatten wel handig.

Als je van ver komt, kun je logeren in het Noëlhuis en overwegen om de volgende dag palmzondag te vieren met een ecotage picknick op het kolenspoor.

Leven.

Vrede en alle Goeds!

Frits

Pelgrimage naar een spiritualiteit die niet vijandig staat tegenover het leven en de schepping.

We zijn in de tuin van een kerk terwijl we midden in een liturgie zitten die soms klassieke en vertrouwde, soms experimentele elementen herbergt. We zoeken naar vormen en woorden om uitdrukking te geven aan de vernietiging van de schepping, individuele soorten en hele ecosystemen. Maar ook de hoop op Gods ontwaking en reddende hulp. Maar eigenlijk zijn we sprakeloos. Wat voor soort spiritualiteit hebben we geërfd en ons eigen gemaakt? Eén die onze menselijke arrogantie cultiveert? Eén die de destructieve afstand tot onze medeschepselen vergroot? Een die op zijn minst geen radicale verbinding met en waardering voor de schepping aanmoedigt?

Welke delen van onze spiritualiteit scheiden ons van een soortvriendelijke spiritualiteit? Hoe kunnen we een pelgrimstocht beginnen om een spiritualiteit die vijandig staat tegenover de schepping te doen evolueren tot een spiritualiteit die ons in & met de schepping laat bloeien?

We komen samen in de tuin achter de Sint Urbanuskerk, Rijksstraatweg 232 a, 1115 AV Duivendrecht, op 50 m vanaf de onderste trede van de trap die vanaf spoor 1 naar het kerkplein voert (dus NIET de trap in de stationshal naar de bus & taxi!). Ingang via het hek tussen kerk & boerderij, nergens aanbellen, maar Frits bellen als je twijfelt: 06 3029 5461

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓