Actie: We gaan ze halen!

“The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?” 

– Dorothy Day

Op 6 maart doen we als Catholic Worker Amsterdam mee aan de actie ‘Let’s Bring Them Here’ (vroeger: ‘We Gaan Ze Halen’) en rijden we naar Brussel, om aan te bieden vluchtelingen uit Griekenland te gaan halen. 

Nederland heeft beloofd binnen twee jaar 4.000 vluchtelingen op te nemen die momenteel in erbarmelijke omstandigheden vastzitten in Griekenland. Een jaar na deze belofte is nog maar 16% gerealiseerd. Terwijl de omstandigheden in de kampen slechter en slechter worden.

Wat als we ze dan gewoon maar gaan halen?

We laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor opvang van vluchtelingen en dat er ruimte is: in onze auto’s, in ons netwerk, en in ons hart. We vragen het europese parlement als de wiedeweerga hun belofte in de meest ruime zin na te komen en een beroep op onze draagkracht te doen!

In dit geval demonstreren we dus niet ergens tegen, maar laten we zien dat we bereid zijn de EU te helpen bij hun eigen plannen!

Doe je ook mee? Kijk op de site wat je kunt doen: http://wegaanzehalen.nl

Als je zelf geen auto hebt, maar wel mee wilt rijden (ofwel als chauffeur ofwel als bijrijder), laat het dan weten. Wij hebben misschien wel plek voor je!

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓