Vrede scheppen

Download en print de poster en hang hem op!

Er dreigt vanaf 2022 een nieuwe generatie kernbommen naar Nederland te komen.

Onze F-16 en F-35 bommenwerpers stoten tonnen CO2 per vlieguur uit en als ze ooit hun bommen afwerpen, is het desastreus voor de schepping.

Nederland doet elke herfst in NAVO verband mee met Steadfast Noon, een grote oefening met de kernbommen die op de vliegbasis Volkel en op andere bases in Europa liggen.

Wij organiseren een actie tijdens die oefening op woensdag 20 oktober ‘at Noon’, om 12 uur, aan de kop van de startbaan om ervoor te pleiten dat de oude kernbommen worden verwijderd en de CO2 uitstoot van de strijdkrachten in de klimaatdoelen wordt meegeteld en om te protesteren tegen de komst van nieuwe kernbommen.

Er is muziek en een picknick. Als je wil, kun je een (bij voorkeur roze) schepje meenemen om een tunneltje te graven met de intentie om onder het hek door te gaan en op de startbaan te zitten om het oefenen met kernbommen te verhinderen.

Wie wil kan meezingen, mee picknicken, en/of mee scheppen. Je kunt zelf bepalen hoe ver je wilt gaan. Met of zonder aanhouding, ieders aanwezigheid is belangrijk!

We vragen aan iedereen om zich ruim van tevoren aan te melden zodat we op maandagavond 4 oktober om 19:30 uur elkaar door middel van video bellen kunnen leren kennen en het verloop van deze actie samen door kunnen nemen. Aanmelding is ook belangrijk om te kijken of we de bus van Theaterstraat vanaf Amsterdam via station Oss kunnen laten rijden of dat we het vervoer anders regelen. Aanmelden kan via dit formulier: https://forms.gle/DzH8Ju4RCtJjTFne7

We vragen alle deelnemers om rustig en vriendelijk te zijn bij onze omgang met de politie, marechaussee en soldaten. We hopen dat het een hoopvolle en gezellige dag wordt. Hopelijk tot ziens in Volkel!

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓