Vrede scheppen

Download en print de poster en hang hem op!

Er dreigt vanaf 2022 een nieuwe generatie kernbommen naar Nederland te komen.

En Nederland doet elke herfst in NAVO verband mee met Steadfast Noon, een grote oefening met de kernbommen die op de vliegbasis Volkel en op andere bases in Europa liggen. 

Wij organiseren een kleine vredesmanifestatie tijdens die oefening op woensdag 20 oktober ‘at Noon’, om 12 uur aan de kop van de startbaan met muziek en een picknick. Als je wil, kun je een (bij voorkeur roze) schepje meenemen om een tunneltje te graven met de intentie om onder het hek door te gaan en op de startbaan te zitten om het oefenen met kernbommen te verhinderen.

Wie wil kan meezingen, mee picknicken, en/of mee scheppen tot de politie of marechaussee je sommeren om te stoppen. Je kan echter ook na zo’n sommering verklaren dat de toekomst van onze (kinds)kinderen nu om onze inzet vraagt en dat het de agent vrij staat om je aan te houden, maar dat je rustig door schept. Wie weet kun je dan later voor de rechter en de samenleving verantwoording afleggen, waarschuwen voor nieuwe bommen en pleiten voor een kernwapenvrije wereld.

We vragen aan iedereen om zich ruim van tevoren aan te melden zodat we op maandagavond 4 oktober om 19:30 uur elkaar door middel van video bellen kunnen leren kennen en het verloop van deze vredesactie samen door kunnen nemen. Aanmelden kan via dit formulier: https://forms.gle/DzH8Ju4RCtJjTFne7

We vragen alle deelnemers om rustig en vriendelijk te zijn bij onze omgang met de politie, marechaussee en soldaten. We hopen dat het een hoopvolle en gezellige dag wordt. Hopelijk tot ziens in Volkel!

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓