Tuin

moestuinWij trachten duurzaam te leven. Dat vindt z’n beslag in een veelheid aan details.

We krijgen een deel van ons eten. We kopen een deel gewoon bij de goedkoopste winkel. Voor een deel krijgen we korting bij de ecologische coöperatieve winkel en een niet gering deel kopen we bij de biologische groothandel. We hebben geen auto en delen de wasmachine met z’n ruim tweedozijnen. In de kranen zitten waterbesparende filters.  GFT afval gaat op de composthoop. Kranten, glas en aluminium recyclen we en als er nieuwe huisgenoten komen leggen we altijd uit dat batterijen giftig zijn en in een apart bakje moeten. West Afrikaanse huisgenoten frituren bijna alles en we recyclen de oude olie. De meeste huisgenoten komen uit landen waar vlees = goed. Maar wij promoten de vegetarische keuken en zetten ook soyamelk in de ijskast om het zuivelgebruik te minderen. Als er eten overblijft dat ook ’s avonds en ’s nachts niet verdwijnt in hongerige magen, dan proberen we het de volgende dag niet weg te gooien maar naar Stap Verder te brengen.

tuincollage

We hebben ook een moestuintje bij het huis. En we zijn erg blij met onze op loopafstand gelegen vuurplaats en moestuin achter de Urbanuskerk waar we samen rond het vuur kunnen zitten en de kinderen boomhutten kunnen bouwen.

zeeland123We proberen ook onze liefde voor de natuur met onze huisgenoten te delen tijdens de jaarlijkse zomer vakantie week.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓