Onnozele Tocht

BAN-DE-BOM 2.0:

EEN ONNOZELE TOCHT TEGEN NIEUWE KERNWAPENS

Op 28 december wordt de moord op de onnozele kinderen door de soldaten van Herodes in Bethlehem herdacht. Een mooie dag om ons in te zetten om de snode plannen van de hedendaagse Herodessen te verhinderen: geen nieuwe kernbommen in Brabant!

Daarom lopen we op maandag 28 december 2015 een Onnozele Tocht vanaf het Dorpsplein in Volkel naar de vliegbasis voor een kernwapenvrije toekomst. Breng je (klein)kinderen mee! Neem ook oud speelgoed mee om langs de oprijlaan naar de hoofdpoort te zetten en/of stoepkrijt voor een hinkelbaantje bij de slagboom…. alles wat duidelijk maakt dat niet een nieuwe generatie kernbommen, maar kinderen de toekomst hebben!

We verzamelen vanaf 11:15 uur bij de muziekkapel op het Schakelplein in Volkel. Er is wat informatie, we kunnen nog even naar de wc en we kunnen ons warm zingen. Wie met gitaar, fluit, klarinet of andere instrument mee wil spelen, melde zich even, dan sturen we een selectie liedjes uit het Christian Anarchist Songbook zodat je alvast thuis wat kan oefenen. Wie met de auto komt, kan zijn/haar auto op het plein laten staan en de bus kan na afloop mensen terug naar het plein brengen voordat de bus terugrijdt naar de Randstad.

We verzamelen vanaf 11:15 uur bij de muziekkapel op het Schakelplein in Volkel. Er is wat informatie, we kunnen nog even naar de wc en we kunnen ons warm zingen. Wie met gitaar, fluit, klarinet of andere instrument mee wil spelen, melde zich even, dan sturen we een selectie liedjes uit het Christian Anarchist Songbook zodat je alvast thuis wat kan oefenen. Wie met de auto komt, kan zijn/haar auto op het plein laten staan en de bus kan na afloop mensen terug naar het plein brengen voordat de bus terugrijdt naar de Randstad.

Om drie voor twaalf gaan we lopen naar de vliegbasis (4km). Wie slecht ter been is, kan meerijden met de bus. Aangekomen bij de vliegbasis halen we ons meegebrachte speelgoed uit de bus en zetten het aan weerskant van de oprit naar de hoofdpoort. We kunnen naar de wc en we kunnen onze zelf meegebrachte koffie & thee of chocomelk met elkaar delen.

Dan luisteren we naar oudgedienden en jonge honden over Ban de Bom toen en nu en over de snode plannen voor nieuwe generaties kernwapens van de hedendaagse Herodessen, over de stand van zaken rond het Burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens en de wereldwijde Ban de Bom beweging afgewisseld met muziek. Er zijn stoeltjes voor de oudgedienden, dus schroom niet om te komen als je de negentig al gepasseerd bent!
Tot slot, zo rond 14 – 14.30 uur, uur gaan we terug naar ons speelgoed bij de oprit naar de toegangspoort. Wij focussen met deze actie op de nieuwe kernwapens, maar eindigen met stilte voor àlle onnozele mensenkinderen die omkwamen en omkomen in Hiroshima en Nagasaki, in Bethlehem, bij willekeurige bomaanslagen en schieterijen en bij de bombardementen en andere acties van Syrische helikopters en Russische, Franse, Engelse en Amerikaanse bommenwerpers en onze eigen Nederlandse F-16’s.

Als er voldoende animo is, kunnen we met de Theaterstraatbus van Amsterdam, met instapgelegenheid in Utrecht, naar Volkel en terug rijden. Klik hier om aan te geven dat je interesse hebt om mee te rijden. Je kunt daar ook aangeven dat je het stuk van de 4 km Onnozele Tocht mee wilt rijden als je benen nog aan de jonge of al wat aan de oude kant zijn om dat te lopen.

Als je een ritje met een auto naar Volkel aan kunt bieden, zijn we daar ook blij mee. Klik daarvoor hier. Het is ook fijn als je hier doorgeeft dat je van plan bent (misschien) te komen in verband met de hoeveelheid koffie, thee en chocomelk.

Het is een onnozel getuigenis om het gelukkig nog altijd sluimerende ban-de-bom vuur weer nieuw leven in te blazen in het zicht van de dreigende komst van deze nieuwe bommen. Onnozel, dus wij verwachten geen ‘gedoe’ met de mannen van Herodes. Maar voor de zekerheid verzoeken wij een ieder die mee wil doen om niet te schreeuwen, schelden of duwen tegen de agenten en soldaten die we ontmoeten, om de weg niet te versperren en het lokale verkeer te laten passeren, om niet te rennen, om de hoofdpoort niet te blokkeren, niet in te haken en niets te gooien of te beschadigen, maar om rustig en vriendelijk te blijven: peace 4 all!

“Klik hier als je de poster in pdf formaat wilt downloaden om te printen en op te hangen. Klik hier als je de poster in jpeg formaat wilt downloaden om mee te twitteren of faceboeken.

Kijk af en toe, maar zeker voor je komt, voor het laatste nieuws op www.noelhuis.nl/no nukes

Meer achtergrond informatie kun je hieronder vinden.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw werden 10 tot 20 Amerikaanse B61-kernbommen zonder medeweten van het Nederlandse parlement op vliegbasis Volkel gestationeerd, waar ze sindsdien permanent worden bewaakt door Amerikaanse soldaten. Nederlandse piloten met Nederlandse jachtbommenwerpers staan rond de klok paraat om op te stijgen en deze kernbommen ergens in of rond Europa af te werpen. Deze bommen worden binnenkort afgedankt. Een uniek moment om duidelijk te zeggen dat we geen nieuwe willen.
mensen met bom
Als wij niets doen, dan worden deze kernwapens vanaf 2018 vervangen door de B61-12 atoombom, een beter geleidbare en in vernietigingskracht regelbare bom die breder en makkelijker inzetbaar is dan de huidige kernwapens.

Wij zijn een groep bezorgde mensen, die deze ontwikkeling zeer zorgelijk vinden. De hedendaagse Herodessen en Caesars moeten onze middelen, menskracht en vernuft niet in nieuwe generaties kernwapens steken. De volkeren van de wereld moeten hun stem laten horen voor nucleaire ontwapening en het tot stand brengen en daarna gezamenlijk handhaven van een wereldwijd verbod op kernwapens: geen nieuwe kernwapens, maar ban de bom!

onnozele kindermoord 2018 lijkt ver weg, maar willen we de komst van nieuwe kernwapens verhinderen, dan moeten we nu in actie komen. Wij willen dat doen op 28 december. Op die dag herdenkt de (katholieke) kerk de moord op Onnozele Kinderen door de soldaten van Herodes. Een vreselijke gebeurtenis die nooit meer mag plaatsvinden. Maar wat gebeurt er als slechts één van die kernwapens in Volkel tot ontploffing zou worden gebracht? Hoeveel onschuldige mensenkinderen worden er dan vermoord?

Kom daarom met ons mee naar Volkel om daar voor de poort een luid en duidelijk ‘Nee’ te zeggen tegen de komst van de nieuwe B61-12 kernwapens en ‘Ja’ voor het wereldwijde afschaffen van kernwapens waartoe ook Nederland zich in het Non Proliferatie Verdrag heeft verplicht.

I can't believe I still have to protest this crap

Klik hier of hier voor meer feiten over kernwapens en bekijk ook deze informatieve film over de dreigende komst van nieuwe kernwapens naar Nederland.

Klik hier voor achtergrond informatie over de herdenking van de kindermoord in Bethlehem.

Hopelijk tot ziens op 28 december met speelgoed, stoepkrijt, een kannetje chocomelk, of gewoon met een warme jas aan en goede zin in het hart. En kijk af en toe, maar zeker voor je komt, voor het laatste nieuws op www.noelhuis.nl/no nukes

b 61 bomb

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us" - Dorothy Day

↓ Toekomst ↓